פלאק פניר, הוא תבשיל הודי העשוי מתרד ומגבינת פניר, התבשיל נפוץ בכל הודו בואריאציות שונות.
מרכיבים:
כ-800 גר' תרד טרי (רצוי מהסוג העדין) שטוף היטב
4-5 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וכתוש (מספיק ל 2 כפות)
6 עגבניות גדולות טחונות בבלנדר
400 גר' גבינת פניר חתוכה לקוביות
1/2 צ'ילי ירוק חתוך (לפי מידת החריפות הרצויה)
4 כפות שמן קנולה/זית/גהי
כוס מים רותחים
מלח לפי הטעם
1/2 2 כפיות זרעי כמון
1/2 כפית אספוטידה/הינג
1/2 כפית מלח שחור
3/4 כפית כורכום
2 כפיות כוסברה טחונה
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום/פפריקה חריפה (או לפי מידת החריפות הרצויה)
1/2 כפית גראם מסאלה
אופן הכנה:
מרתיחים סיר גדול עם מים, מבשלים את התרד במים בישול קצר כ-2 דקות עד שמתרכך. מניחים בצד.
במחבת גדולה מוזגים 4 כפות שמן ומחממים, כשהשמן חם זורקים פנימה זרעי כמון, קולים כ 20 שניות. מוסיפים הינג, ג'ינג'ר, מלח שחור ופלפל ירוק ומטגנים כדקה, מוסיפים כורכום ומטגנים ל 30 שניות נוספות.
מוסיפים עגבניות ומבשלים כ 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים כוסברה טחונה, כמון טחון, אבקת צ'ילי ומבשלים כ 5 דקות עם מכסה, עד שהעגבניה מתרככת. אם התערובת יבשה ניתן להוסיף עד כוס מים רותחים.
מעבירים את כל התערובת יחד עם התרד המבושל לבלנדר וטוחנים היטב למחית חלקה לגמרי.
מחזירים למחבת את מה שטחנו ומבשלים כ 10 דקות.
כשמוכן, מוסיפים מלח ולאחר מכן גבינת פניר ומחממים ביחד, מוסיפים גראם מסאלה, מערבבים ומתקנים תיבול