תבשילי טופו הינם אחת מהנישות הכי אהובות על צמחונים. הטופו עשיר בחלבונים והוא סופג בקלות כל תיבול שתעניקו לו. אז הנה מתכון פשוט וטעים טעים לארוחת צהריים או ערב.
חומרים:
קוביית טופו במשקל 300 גרם
1/8 כרוב חתוך לרצועות דקות
ג'נג'ר
2 פלפלים אדומים ברצועות עבות
מלוא החופן שעועית ירוקה רחבה, חתוכה לפיסות באורך 3 ס"מ
חציל קטן חתוך לקוביות
5 עגבניות בשלות, לחרוץ, לחלוט ולקלוף
חבילת כוסברה שטופה וקצוצה
צ'ילי
פלפל לבן
כורכום
רוטב סויה
מלח
עלה דפנה
פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן
הכנה:
מאדים את הכרוב בשמן קנולה בסיר רחב עם תחתית עבה עד שהופך שקוף.
מוסיפים ג'ינג'ר, ואת הירקות בהדרגה: חציל, מאדים מעט, שעועית, ופלפלים, עד שהירקות נסגרים.
מוסיפים את העגבניות, חתוכות קטן, עלה דפנה ומלח.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך עירבוב עד שהירקות מתרככים.
במחבת מערבבים 4 כפות רוטב סויה, סילאן וקומץ מכל תבלין.
מערבבים על אש נמוכה, מוסיפים את הטופו וממשיכים תוך עירבוב עד שלא נשאר נוזל.
מאחדים טופו וירקות, מבשלים יחד 2 דקות, מוסיפים כוסברה קצוצה ואוכלים עם דגן שאוהבים.