דף הבית » לביבות אמרנט
1/2 כוס אמרנט
1.25 כוס מים
1 כפית שמן זית
1 גזר מגורר
1/4 כרוב קצוץ
פטרוזיליה/ שמיר/ כוסברה/ לפי הטעם האישי.
1 כף ג’ינג’ר מגורר
1/2 כפית מלח
פלפל שחור, פפריקה מתוקה מעושנת, כמון, כורכום, חווייג׳
2 כפות קמח עדשים / קמח חומוס
1. לטגן קלות ג’ינג’ר, גזר, כרוב קצוץ, בשמן זית. לצנן.
2. בסיר לערבב אמרנט, מלח, שמן, להוסיף מים .להביא לרתיחה. להנמיך להבה.
לבשל כ 20 דקות.
אפשר להוסיף מעט מים רותחים לריכוך נוסף של האמרנט. לצנן.
3. במעבד מזון : לטחון ירקות , להעביר לקערה.
4. להוסיף אמרנט מבושל, קמח, שמן זית, מלח, עשבי תיבול, תבלינים,
5. ליצור קציצות בידיים רטובות. להניח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
לזלף מעט שמן על כל קציצה.
6. לאפות בחום של 170 מעלות כ 25 דקות
להפוך את הקציצות ולאפות עוד 5 דקות.

*האמרנט קטנצ׳יק !!! ויש לשטוף אותו במסננת דקיקה במיוחד ( כמו נפה )
*ניתן להוסיף כף טחינה
* במקרה והתערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף מעט קמח
• כדאי לבדוק לאחר 20 דקות אפיה אם הקציצה יציבה.
* מומלץ להכפיל כמויות
בתיאבון!