בצפון הודו למרגלות ההימליה נמצאת דרמסלה הקסומה
המקום קסום ומרגיע , מלא בנזירים עוטי גלימות אדומות, ואווירה רוחנית פותחת לבבות , דרמסלה נמצאה באזור הררי, עשיר בצמחיה פראית, פלגי מים, מפלים ונופים עוצרי נשימה.
ובכל פינה ניתן למצוא את דוכני המומו מעלי האדים שהטיבטים הביאו להודו???
דף הבית » מומו
בצפון הודו למרגלות ההימליה נמצאת דרמסלה הקסומה
המקום קסום ומרגיע , מלא בנזירים עוטי גלימות אדומות, ואווירה רוחנית פותחת לבבות , דרמסלה נמצאה באזור הררי, עשיר בצמחיה פראית, פלגי מים, מפלים ונופים עוצרי נשימה.
ובכל פינה ניתן למצוא את דוכני המומו מעלי האדים שהטיבטים הביאו להודו???
המומו יכול להיות מאודה או מטוגן, הוא מגיע בהמון צורות ומילויים שונים (תפוח אדמה, תרד, תערובת ירקות ועוד).
עם רוטב פלפלים וסויה לימוני וחריף בצד
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
כפית מלח
כפית סוכר
1.5 כוסות מים פושרים
חצי כרוב לבן
2 גזרים
כף שטוחה ג'ינג'ר מגורד
רוטב סויה
כוסברה טריה
מתחילים עם הבצק:
בקערה גדולה שמים את הקמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר מערבבים היטב, מוסיפים את המים ולשים . למרקם אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקום קריר.
מגרדים בפומפייה גסה את הכרוב, הגזרים והג'ינג'ר וקוצצים דק את הכוסברה.
מוסיפים לירקות כף וחצי סויה ומערבבים.
חותכים את הבצק לחתיכות קטנות יוצרים כדורים.
מרדדים עם מערוך על משטח מקומח את חתיכות הבצק לצורת עיגול בגודל פיה של כוס.
שמים כף מהמילוי בתוך העיגול של הבצק,
מקפלים את עיגול הבצק לשניים, מהדקים את השוליים בעדינות עם האצבעות
ולאחר מכן לוחצים אותן שוב עם מזלג.
מכניסים מסננת אידוי לסיר
מוסיפים מים כמעט עד לגובה תחתית המסננת.
מרתיחים את המים בסיר, מניחים את המומו על המסננת, סוגרים את המכסה ומשאירים כרבע שעה עד שהבצק רך ואינו דביק.
או שמטגנים במחבת (בשמן צמחי) כמו שמטגנים קציצות עד להזהבה קלה.
פלפל ,צ'ילי גרוס גס
רוטב סויה
מיץ לימון או עלים של כפיר ליים
פשוט לערבב הכל יחד לפי הטעם
בתיאבון!
רלי טרשל ?️?️?️