"משנכנס אדר מרבים בשמחה" פורים הוא חג שמצווה לשמוח בו.
אחד מהמנהגים המבורכים הוא הענקת "משלוח מנות" מיוחד ומתוק האחד לחברו.
השנה תקופת הקורונה לימדה אותנו כי המטבח הוא חלק נכבד מיצירת הריפוי שלנו.
דף הבית » שוקולד
"משנכנס אדר מרבים בשמחה" פורים הוא חג שמצווה לשמוח בו.
אחד מהמנהגים המבורכים הוא הענקת "משלוח מנות" מיוחד ומתוק האחד לחברו.
השנה תקופת הקורונה לימדה אותנו כי המטבח הוא חלק נכבד מיצירת הריפוי שלנו.
אז בואו נרקח לנו רעיונות למתכונים שווים ליצירת משלוח מנות מלא בריאות מתוק – מנחם – ומשמח.
המתכון הראשון שלנו הוא השוקולד מעשה בית – אמיתי ובריא.
לאחר ההכנה – נותר לעטוף בצלופן וסרט מתנה – ולהגיש באהבה רבה .
שלכם תמר צוברי – פרם שנטי – בשם מרכז שיבננדה ישראל
רבע כוס שמן קוקוס
חצי כוס חמאת קוקוס
רבע כוס אבקת קקאו [רצוי איכותית מסוג ראו ]
סוכר קוקוס [אני נוהגת לגרוס אותו לאבקה]
10-15 טיפות תמצית וניל רצוי איכותית אורגנית
קמצוץ מלח הימלאיה דק
תוספות כקישוט וטעם: גוג'י ברי / אוכמניות /שבבי שקדים / שבבי קקאו / פיסטוקים
[מה שתרצו ואפשר גם הכל ביחד]
כוס מדידה
כף מדידה
2 קעריות בגדלים שונים [אחת שתכנס בשנייה]
מטרפה מערבלת או מזלג לערבול
מרית
תבנית סיליקון
[או בצורת אינגליש קייק או של פרלינים]
ההכנה:
מרתיחים מים – ומוזגים לקערה הגדולה [כחצי מהקערה]
מניחים מעליה את הקערה הקטנה יותר [=שיטת בן מארי]
מכניסים לקערה הקטנה את המרכיבים הרטובים: שמן קוקוס וחמאת קקאו ותמצית הווניל להמסה מלאה
לאחר מכן מכניסים את סוכר הקוקוס [רצוי לגרוס לאבקה] ואת קמצוץ המלח ומערבבים טוב
השלב הכמעט אחרון – מוסיפים את האבקת קקאו ומערבבים במטרפה עד לקבלת בלילה חלקה
תוך כדי ערבול מוסיפים את התוספות שבחרנו מהרשימה מעלה
ובוזקים בעזרת המרית הכל לתבנית
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים להקפאה
השוקולד מוכן כבר לאחר רבע שעה בהקפאה ואז ניתן לשמור במקרר