לשבת שעברה הכנתי את המנה הזו שהיא השראה ממנות שטעמתי בעבר. הילדים עזרו בשמחה בהכנות לשבת (מאורע חגיגי כי זה לא קורה כל פעם) ואחרי שהם טעמו, הם שיבחו והיללו את הקציצות הטעימות, ככה שאין הנחתום מעיד על עיסתו, במקרה הזה ?
דף הבית » קציצות שעועית מש ברוטב עגבניות
לשבת שעברה הכנתי את המנה הזו שהיא השראה ממנות שטעמתי בעבר. הילדים עזרו בשמחה בהכנות לשבת (מאורע חגיגי כי זה לא קורה כל פעם) ואחרי שהם טעמו, הם שיבחו והיללו את הקציצות הטעימות, ככה שאין הנחתום מעיד על עיסתו, במקרה הזה ?
300 גר' שעועית מש מונבטת ומבושלת
כוס וחצי שיבולת שועל אינסטנטכפית וחצי מלח הימלאיה
חצי כפית מלח שחור
כף פתיתי שמרי בירה
דף אצת נורי קצוץ דק
טוחנים במעבד מזון את שעועית המש עם תבלינים, פירורי אצה ומלח לפי הטעם. מוסיפים שיבולת שועל וטוחנים שוב למרקם שאפשר לכדרר לקציצות. מתקנים טעמים, מרטיבים ידיים ומכדררים.
מטגנים/אופים קלות (אפשר לוותר על השלב הזה אבל זה עוזר לקציצות להתמצק).
טוחנים בבלנדר גמבה, עגבניה, סלרי, גזר (עם כוס מים אחת לפחות) ויוצקים לסיר רחב.
מערבבים עם רסק עגבניות קטן ותבלינים לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומתקנים טעמים.
מניחים את הקציצות ברוטב ומבשלים עוד 10 דק על אש קטנה. תוך כדי שמוודאים שהקציצות לא נדבקות לתחתית הסיר ושהרוטב לא נשרף.
ניתן לפזר מעל הכל כוסברה/פטרוזיליה קצוצה ולהגיש חם.
בתיאבון ולבריאות.