פאי פקאן חגיגי לט"ו בשבט

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות… זמן לחגוג את הבריאה של פירות העץ, להתכנס יחד חברים ומשפחה, לברך ולהודות.

פאי פקאן חגיגי לט"ו בשבט

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות… זמן לחגוג את הבריאה של פירות העץ, להתכנס יחד חברים ומשפחה, לברך ולהודות.

מצרכים:

לקלתית:

200 גרם קמח

קורט מלח

100 גרם שמן קוקוס, מומס

50 גרם אבקת סוכר

חצי כוס רסק תפוחים

למילוי:

1/3 כוס סוכר לבן

1/3 כוס סוכר חום

50 גרם שמן קוקוס

קורט מלח

כפית תמצית וניל

2/3 כוס סירופ מייפל

2 כפות רסק תפוחים

2 כפות טחינה גולמית

כוס אגוזי פקאן קצוצים

לעטר מעל:

2/3 כוס חצאי פקאן

הכנה:

הבצק:

בקערה או במעבד מזון מערבבים יחד קמח, מלח, שמן קוקוס ואבקת סוכר לתערובת פירורית. מוסיפים רסק תפוחים ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. עוטפים בניילון ומקררים במקרר כחצי שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח, מרפדים תבנית פאי (הבצק יספיק ליותר מקלתית אחת. את השניה אפשר לשמור בהקפאה עד חודשיים).

למילוי:

ממיסים שמן קוקוס.

מערבבים אותו יחד עם סוכר לבן, סוכר חום ומלח.

מוסיפים סירופ מייפל, פקאנים קצוצים, רסק תפוחים וטחינה ומערבבים היטב.

מסדרים מלמעלה חצאי פקאן, מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות.

יש לצנן לפני ההגשה.

בתיאבון ולבריאות?

מרכז שיבננדה ליוגה

יוגה אותנטית בתל-אביב

כתבות נוספות

יוגה שיעורים פרטיים

להבחין, לרצות, לתרגל!

"מחוץ למזרון" – אחדות בשונות

השמש שבחלל והאושר שבנשמה

התחילו את המסע שלכם כאן

למידע נוסף השאירו פרטים