סלט מנגולד מבושל

סלט עלי סלק (מנגולד) מבושל, לכבוד חג האביב. את הסלט מגישים קר – והוא מתאים לארוחת חג הפסח.

סלט מנגולד מבושל

סלט עלי סלק (מנגולד) מבושל, לכבוד חג האביב. את הסלט מגישים קר – והוא מתאים לארוחת חג הפסח.

החומרים:

  • 1 צרור גדול של מנגולד (גבעולים ועלים של סלק)
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כפית אספיטידיה
  • 1 כף פפריקה מתוקה/חריפה
  • חצי כפית כורכום
  • כפית כמון
  • חצי כוס עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח לפי הטעם
  • 5 כפות מיץ מלימון סחוט

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את עלי הסלק היטב, חותכים את העלים והגבעולים יחדיו לרצועות גסות.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת או סיר, ומטגנים / ומאדים את עלי הסלק מספר דקות, תוך כדי ערבוב.
  3. כשנפח עלי הסלק מצטמצם מוסיפים את הפפריקה, הכורכום והעגבניות. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
  4. ממשיכים לערבב עד שהגבעולים והעלים מתרככים לפי טעמכם (אפשר להמשיך באידוי-טיגון עד לקבלת עלים רכים במיוחד).
  5. מוסיפים את הכמון כדקה לפני כיבוי האש. מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

בתיאבון!

רחלי טרשל

מרכז שיבננדה ליוגה

יוגה אותנטית בתל-אביב

כתבות נוספות

מה הסיפור שלנו ? (4)

ארוחת צהריים

תבשיל חומוס עם צימוקים של אמא נצחיה

התחילו את המסע שלכם כאן

למידע נוסף השאירו פרטים