כשהחורף כבר פה והימים נעשים קרים וגשומים זה הזמן לעשות שינויים והתאמות הקשורים בעונה הקרה. קודם כל המובן מאליו, לשמור על הגוף חם. להתלבש חם ולהגן על הגוף מרוח וקור. בחורף אנחנו יותר רעבים ובאמת אנחנו זקוקים למזון שישביע אותנו ויספק לנו את האנרגיה והחום שהגוף שלנו צריך. לשמחתנו בחורף אש העיכול חזקה יותר כך שאנחנו יכולים באמת לאכול יותר אבל לא רוצים לאכול יותר מידי, לכן הארוחות יהיו בדגש על מרכיבים באיכות כבדה ומעט שומנית. אוכל מזין ומשביע המורכב מדייסות, תבשילי דגנים וקטניות, מרקים חמים וירקות שורש המתובלים בתבלינים מחממים כמו זרעי כמון, זרעי חרדל, ג'ינג'ר וקינמון, ובתוספת שומן איכותי של גהיי (ghee) – חמאה מזוקקת שהיא מזון על איורוודי.
דף הבית » מתחממים לחורף עם מזון-על איורוודי
כשהחורף כבר פה והימים נעשים קרים וגשומים זה הזמן לעשות שינויים והתאמות הקשורים בעונה הקרה. קודם כל המובן מאליו, לשמור על הגוף חם. להתלבש חם ולהגן על הגוף מרוח וקור. בחורף אנחנו יותר רעבים ובאמת אנחנו זקוקים למזון שישביע אותנו ויספק לנו את האנרגיה והחום שהגוף שלנו צריך. לשמחתנו בחורף אש העיכול חזקה יותר כך שאנחנו יכולים באמת לאכול יותר אבל לא רוצים לאכול יותר מידי, לכן הארוחות יהיו בדגש על מרכיבים באיכות כבדה ומעט שומנית. אוכל מזין ומשביע המורכב מדייסות, תבשילי דגנים וקטניות, מרקים חמים וירקות שורש המתובלים בתבלינים מחממים כמו זרעי כמון, זרעי חרדל, ג'ינג'ר וקינמון, ובתוספת שומן איכותי של גהיי (ghee) – חמאה מזוקקת שהיא מזון על איורוודי.
הגהיי מתאים לשלושת הדושות (קאפה, פיטה, ואטה) הגהיי מגביר את יכולת העיכול והספיגה של המזון, תומך במערכת החיסון, מזין את רקמות הגוף, מעלה פריון, מזין את המוח ומשפר זיכרון ומאט תהליכי הזדקנות. הגהיי משפר את הטעם של התבשילים, ניתן לבשל אתו (נקודת הרתיחה שלו גבוהה ואינו מיצר רדיקלים חופשיים) וניתן להוסיף אותו לתבשילים ודייסות.
(מאת: טלי מסריק – מטפלת בכירה ברפואת האיורוודה)