אתם באמת רוצים לפנק את עצמכם או מישהו אהוב תכינו לו מלאי קופתא.
אומנם דורש השקעה אבל החווייה…….
מצרכים להכנת הכדורים
2 כוסות כרובית מגוררת או טחונה במעבד מזון (לגרגרים מעט גדולים מבורגול גס)
2 כוסות כרוב מגורר או טחון במעבד מזון (לגרגרים מעט גדולים מבורגול גס)
1 כוס קמח חומוס
1/4 כוס כוסברה ירוקה קצוצה דק (אפשר במעבד מזון)
1/2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק (אופציונלי)
1/4 כפית הינג/אספוטידה
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית פפריקה טחונה
1 כפית גרם מסאלה
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים לקבלת תערובת שנוח להכין ממנה כדורים
(כאלה שלא מתפרקים כאשר מניחים אותם בתבנית),
בודקים שהתערובת טעימה ויש מספיק מלח.
מכינים בצד תבנית עם נייר אפייה משומן במעט שמן קנולה (או משטח סיליקון לאפייה ללא שמן)
ומחממים את תנור האפייה ל 230 מעלות עם טורבו.
יוצרים מהתערובת קציצות עגולות מעט גדולות מכדור פינג פונג, ומניחים על התבנית.
אופים 1/2 שעה עד 45 דק' עד שהקציצות מתחילות להשחים. מוציאים את התבנית
מהתנור ומניחים להתקרר בצד.
מצרכים לרוטב של המלאי קופתא
8 עגבניות בינוניות טחונות בבלנדר
50 גר' קשיו טחון דק
1 מיכל שמנת מתוקה
5 כפות שמן לטיגון
מלח
חצי חופן כוסברה ירוקה טרייה קצוצה
מים חמים (למקרה שצריך להוסיף)
2 מקלות קינמון (8 ס"מ כ"א)
3 כפיות זרעי כמון
1 כפית זרעי חילבה
2 כפיות זרעי כוסברה
5 עלי דפנה
4 ס"מ ג'ינג'ר מקולף כתוש
1/2 כפית מלח שחור
1/2 כפית הינג/אספוטידה
2 כפיות כורכום
2 כפיות כוסברה טחונה
1 כפית גראם מסאלה
אופן הכנה:
מחממים שמן עם מקלות קינמון ומוסיפים עלי דפנה, זרעי כמון, חילבה, וכוסברה.
כשהזרעים משנים את צבעם לחום כהה או כאשר הם מפצפצים מנמיכים את הלהבה
ומוסיפים ג'ינג'ר, מלח שחור, כורכום והינג ומטגנים לחצי דקה נוספת.
מוסיפים עגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות, אם התבשיל יבש מוסיפים מים.
מוסיפים כוסברה טחונה ומכסים את הסיר, מבשלים כ 15 דק' על אש בינונית.
כשהעגבניות רכות לגמרי מוסיפים קשיו טחון ומבשלים כ 10 דקות.
מוציאים מקלות קינמון ועלי דפנה מהרוטב וטוחנים היטב את הרוטב החם
בבלנדר רגיל או ידני למשחה חלקה.
מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה עדינה, לבדוק שהרוטב סמיך במידה הרצויה
(ניתן להוסיף מים או שמנת לדילול או קשיו טחון להסמכה, יש לזכור שרוטב חם נראה
דליל יותר מרוטב בטמפ' הגשה)
כשהרוטב מוכן, מכבים את האש
מיד ומוסיפים גראם מסאלה, ממליחים וטועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
מניחים את הכופתאות בתוך הרוטב החם בסמוך להגשה, ומקשטים בכוסברה קצוצה.