חלבון הינו מרכיב מרכזי בתזונה וצמחוניים וטבעוניים חייבים לשים לב לכך שהם מקבלים אותו בכמות מספקת ובצורה מגוונת על מנת לספק לגוף את כל חומצות האמינו החיוניות. מנה עתירת חלבון היא הדהל מקהני
חלבון הינו מרכיב מרכזי בתזונה וצמחוניים וטבעוניים חייבים לשים לב לכך שהם מקבלים אותו בכמות מספקת ובצורה מגוונת על מנת לספק לגוף את כל חומצות האמינו החיוניות. מנה עתירת חלבון היא הדהל מקהני
מצרכים:
1/2 ק"ג שעועית אדומה
100 גר' עדשים שחורות (או אורד דאל שחור)
1 כפית זרעי כמון
1/2 מקל קינמון
5 תרמילי הל
3 מסמרי ציפורן
3 עלי דפנה
1 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת כוסברה
1/2 כפית פפריקה חריפה (אופצינלי)
כף ג'ינג'ר כתוש
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1/4 מיכל חלב קוקוס
כוסברה קצוצה
מלח
שמן לטיגון
אופןהכנה:
את השעועית והעדשים משרים במים ללילה, ומבשליםעד התרככות
מחממים שמן ומוסיפים קינמון, הל, ציפורן ועלי דפנה, עד שהם נקלים
אז מוסיפים זרעי כמון מטגנים עד שמתפצפצים, מייד מוסיפים ג'ינג'רו מערבבים מעט.