צלחת צבעונית ויפהפייה של ירקות אפויים ומושלמים, מזוגגים ברוטב ליים-חרדל, בת לוויה מושלמת לבראנצ'ים ולכריכים לדורותיהם. וכמובן שאפשר לגוון עם כרובית, שעועית ירוקה חלוטה וכל ירק אחר שאוהבים.
צלחת צבעונית ויפהפייה של ירקות אפויים ומושלמים, מזוגגים ברוטב ליים-חרדל, בת לוויה מושלמת לבראנצ'ים ולכריכים לדורותיהם. וכמובן שאפשר לגוון עם כרובית, שעועית ירוקה חלוטה וכל ירק אחר שאוהבים.
אנטיפסטי ירקות
החומרים:
חציל בלאדי בינוני
פלפלים אדומים
זוקיני קטנים ומוצקים
בטטות גדולות
שמן זית להברשה
לרוטב:
מיץ מ-2 ליים/לימון
כפית חרדל דיז'ון
חצי כפית מלח ים
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
פורסים את הירקות כמו שאוהבים – לפרוסות, לעיגולים, או לכוכבים
משמנים 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה במעט שמן זית,
ועורכים את הירקות בצמוד זה לזה אך לא בצפיפות, מברישים בזמן זית.
אופים להשחמה, אפשר במקביל על תוכנית טורבו.
להכנת הרוטב, מערבבים מיץ ליים וכפית חרדל עם מלח ים ופלפל שחור גרוס
כשהירקות מוכנים מניחים להם להצטנן
ולאחר מכן עורכים אותם בכלי הגשה ומוזגים עליהם את הרוטב שהכנו מראש.